Vakmanschap in uitzonderlijk vervoer

Groot of héél groot?

Transportbedrijf Claes - Verwimp specialiseert zich volledig in uitzonderlijk vervoer.

Dankzij onze uitgebreide en diverse vloot van aangepaste trekkers en trailers gaan wij zelden een uitdaging uit de weg. Wij vervoeren grote staalconstructies, omvangrijke betonelementen, graafmachines, onderdelen van windturbines, industriële machines en installaties, flats en open top containers,…

Zowel uitzonderlijk vervoer over de openbare weg (tot het wettelijk maximum van 98 ton) als interne bedrijfstransporten (technisch mogelijk tot 150 ton) behoren tot onze mogelijkheden.

Vanuit onze thuisbasis in Lichtaart groeiden wij uit tot dé specialist in uitzonderlijk vervoer. Wij transporteren grote en zware lasten van en naar bestemmingen in heel België en Nederland.

Wanneer val je onder de regelgeving 'uitzonderlijk vervoer'?

Wanneer het transport aan minstens één van onderstaande voorwaarden voldoet, dan moet het vervoer verlopen volgens de wetgeving van het uitzonderlijk vervoer en heb je een vergunning uitzonderlijk vervoer nodig :

 • Lengte van trekker én oplegger
  langer dan 16,5 meter
 • Breedte
  breder dan 2,55 meter
 • Hoogte
  hoger dan 4 meter
 • Massa
  zwaarder dan 44 ton

In de meeste gevallen voldoen onze standaardvergunningen voor het uitvoeren van het uitzonderlijk transport. In sommige situaties moeten wij een vergunning aanvragen voor de specifieke af te leggen reisweg. Wij zorgen in dat geval voor de vereiste vergunningen.

Ontdek meer over begeleiding van uitzonderlijk vervoer.

Uitzonderlijk vervoer nodig?

Wat vervoeren wij?

Wij vervoeren alles wat groot en héél groot is.
Zowel uitzonderlijk vervoer over de openbare weg als interne bedrijfstransporten zijn mogelijk.

Groot

Ons team van ervaren chauffeurs is dagelijks op de baan voor het transporteren van, staalconstructies, betonputten, flats en open top containers, betontrappen, terrassen, graafmachines, wielladers,…

Deze opdrachten voeren we uit voor grondwerkers, aannemingsbedrijven, betonproducenten, metaalconstructeurs, havenbedrijven,…

In deze gevallen volstaan meestal onze standaardvergunningen en moeten we geen specifieke vergunning aanvragen.

Uitzonderlijk vervoer | Claes Verwimp

Zéér groot

Daarnaast transporteren wij zeer grote betonnen en stalen constructies, silo's, opslagtanks, (onderdelen van) industriële machines en installaties,….

De maximale lengte van de te vervoeren constructies bedraagt 38,95 meter op onze teletrailer en 34.8 meter op onze Manoovr. De haalbare breedte is afhankelijk van de mogelijkheden van de af te leggen reisweg. Wanneer vereist, voeren wij vooraf een routeverkenning uit.

Het maximale laadvermogen voor onze zwaarste combinatie bedraagt 150 ton. Uitzonderlijk vervoer over de openbare weg is beperkt tot maximum 98 ton.

Bij grote of zeer complexe opdrachten komen we vooraf ter plaatse om de te transporteren last grondig te analyseren. Op die manier garanderen we een vlekkeloos verloop van het uitzonderlijk vervoer.

Voor transporten van zeer grote en zware constructies zetten we onze MANOOVR in.
Uitzonderlijk vervoer | Claes Verwimp

Is last-minute uitzonderlijk vervoer mogelijk?

Flexibiliteit vormt één van onze grote troeven. Dankzij onze schaalgrootte met een tiental chauffeurs en een uitgebreide vloot aan trekkers en trailers, kunnen wij zeer kort op de bal spelen.

Heb je last-minute uitzonderlijk vervoer nodig?
Op voorwaarde dat onze standaardvergunningen volstaan voor het gewenste transport, zijn wij steeds bereid om de haalbaarheid te onderzoeken.

Wanneer de spoedopdracht mits wat bijsturingen in onze planning haalbaar is,
dan voeren we dit transport graag uit.